Alternatív beléptetés arcfelismeréssel

A napokban felvetődött bennem, hogy keresni kellene egy egyszerű arcfelismerő szoftvert, melyel megoldhatom a Windows 7 alatti beléptetést.

Rövid keresgélés után ráakadtam a Luxandblink nevű szoftverre, amely egyszerüségével gyorsan lenyűgözött. Magyar verzió ugyan nincs belőle, de a menüpontok, varázslók adják magukat, úgyhogy az angolul nem tudók se szorulnak segítségre.

 

Telepítő képernyő

A telepítő szintén nincs túlbonyolítva. Vagy telepítessz, vagy előtte az Options alatt megváltoztatod a telepítési útvonalat. A telepítés után a program lefuttat egy varázslót, hogy a te arcodat hozzárendelje az aktuális felhasználóhoz.

Konfigurálás

Itt, mint az animáció is mutatja lassan el kell fordítani a fejünket balról jobbra, hogy az arcfelismerő egy 3D-s mintát tudjon leképezni az arcunkról. Ezután már csak az aktuális felhasználó jelszavát kell megadni, hogy a program be tudjon lépni, ha a felismerés sikeres volt. Végül engedélyezni kell a programot a belépési procedúrához. Ezt menet közben a későbbiekben bármikor ki vagy be kapcsolhatjuk.

Innentől akár használhatjuk is a programot az alapbeállításokkal. A 30 napos verzión túl a Pro verzió ban lehetőség van arra, hogy adott időközönként (alapból 60 másodperc), ha be vagyunk lépve, bekapcsolja a webkamerát és megnézi ott ülünk-e a gép előtt. Ha nem érzékel minket a program, lezárja a termináltm de ez a funkció akár ki is kapcsolható.

Ezen felül, van a programban egy un. "High Security" mód, amely minden belépéskor frissíti az arc-mintánkat. A Program előzményeiből továbbá bármikor le lehet ellenőrizni, hogy ki, mikor lépett be és még egy képet is kapunk az illetőről. Fontos tudni, hogy a lezárt terminál alatt a webkamera folyamatosan üzemel.

Zárásként még annyit, hogy a program Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszereken fut.

 

Szavazz a cikkre...: 
Értékelés: Nincs
0
Még nincs értékelve